Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Premijer Plenković u Đakovu o rodilištu, sudu, Agrokoru i podršci Vladi


  Premijer Andrej Plenković posjetio je Osječko-baranjsku županiju, a svoj posjet započeo je u Đakovu gdje je otvorio ured Agencije za plaćanja u poljoprivredi.
  “Smatramo da je ovdje u gradu Đakovu i okolnim općinama, gdje gravitira više od dvije tisuće poljoprivrednika vrlo korisno i ispravno donijeti odluku da se, osim Županijskog ureda, napravi i ova ispostava koja omogućuje poljoprivrednicima najjednostavniji način podnošenja zahtjeva i, naravno, dobivanje subvencija i potpora. Smatram da je to jedan dobar korak i zahvaljujem svima koji su pokrenuli tu inicijativu i Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji da su odlučili ovdje u prostorima Fine izaći u susret pooljoprivrednicima u Đakovu i okolnim općinama”, izjavio je premijer Plenković.

  Odgovarajući na pitanje novinara hoće li Đakovčani, po uzoru na ponovno otvaranje ispostave Agencije za plaćanja u poljoprivredi dobiti ponovo i rodilište, sjedište Općinskog suda i Državnog odvjetništva premijer se pozvao na blizinu Osijeka i racionalizaciju, te dodao da to ipak nije isto kao kada je riječ o ispostavi za plaćanja.
  “Đakovo i Osijek su jako bliski, jako su brzo povezani, a da biste imali rodilište morate imati najvišu razinu medicinske zaštite i skrbi koja bi osigurala prije svega sigurnost rodilja i beba. Bliskost Đakova i Osijeka u današnje vrijeme mislim da ipak nije to nešto što se događa svaki dan, osigurava onaj minimum blizine. Ako ste u Zagrebu i ako morate negdje putovati 25 minuta to nije tako strašno i to onda sigurno nije ni nekome iz Đakova doći do Osijeka gdje postoje svi preduvjeti. Što se tiče suda, naravno, dio aktivnosti je i dalje tu, a mi smo u procesu racionalizacije mreže sudova, mreže državnih odvjetništva tijekom proteklih godina obavili određene racionalizacije, ali koje nisu dovele do pada funkcioniranja niti pravne zaštite, bilo u smislu rada državnih odvjetništava bilo u smislu rada sudova. Prema tome, Đakovo je važan grad, srce Slavonije, jedan od sedam gradova u OBŽ, ima brojne kvalitete, dio tih aktivnosti koje su djelomično ovdje, a djelomično u Osijeku mislim da omogućuju kvalitetno funkcioniranje grada i na dobrobit svih ljudi koji ovdje žive”, odgovorio je premijer Plenković.

  Na upit novinara prokomentirao je i izjavu ustavnih stručnjaka da Vladu ne čine državni tajnici istaknuvši da tu nema nikakvih obvezujućih rokova, ali je dodao da će se novi ministri predstaviti na prvoj idućoj sjednici Hrvatskog sabora “kao plod dogovora o rekonfiguriranoj parlamentarnoj većini”. Dodao je također da su manjinski zastupnici dio njegove parlamentarne većine i da tu nema dilema, a odgovarajući na pitanje o Agrokoru još jedno je ponovio da je cilj posebnog zakona o Agrokoru bio spriječiti “gospodarski i financijski tsunami koji bi pogodio sve nas”.
  “Važno je da mi upravljamo procesom koji će trajati, mi smo stvorili instrumente koji nam omogućuju upravljanje krizom i to je ta ključna razlika između demagogije, populizma i ozbiljnih stranaka i ozbiljne vlade”, konstatirao je premijer.
  Nakon kraće šetnje do Strossmayerova trga premijer Plenković zaputio se u Osijek, a predviđen je posjet i Belom Manastiru.

  Foto:RĐ;M.M.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog