Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Početkom devedesetih bilo je više idealizma u politici”


  Osamdesetak plakata i letaka i drugih izbornih materijala iz prvih višestranačkih lokalnih izbora izloženo je na izložbi pod nazivom “Lokalni izbori u Đakovu od 1990. do 2001. godine” koja je sinoć otvorena u Muzeju Đakovštine, a postavljena je uoči novih lokalnih izbora koji će se održati 21. svibnja.
  Uz Muzej Đakovštine, suorganizator izložbe je Društvo ljubitelja starina, a jedan od vlasnika izloženih plakata je kolekcionar Valentin Markovčić.
  Autor izložbe je ravnatelj Muzeja Borislav Bijelić, a izložbu je otvorio dogradonačelnik Mirko Ćurić istaknuvši da ona govori “o jednom dijelu naše povijesti koju mnogi danas gledaju s nostalgijom jer je početkom tih devedesetih bilo više idealizma u politici nego danas”.

  “Lijep je to i važan dio naše povijesti, vremena su se promijenila, živimo u vremenu drugačijih komunikacija, tada su plakati bili puno važniji nego danas, te poruke važnije.., ima li smo tiskane medije, televizije lokalne nisu bile razvijene kao danas, doduše, Đakovo je imalo lokalnu televiziju, imali smo i lokalne novine koje danas nemamo, ali nismo imali ove kanale internetske, Facebook stranice i sl…, gdje se na određeni način preselio veći dio političke borbe. No, to su već neke druge teme…”, kazao je na otvorenju dogradonačelnik Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog