Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Džaba će biti šatora, Vezova i Grada Đakova ukoliko mladi ne ostanu ovdje”


  U Piškorevcima je otvoren 9. Sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva Đakovo Expo Zlatne ruke 2017. , čiji organizatori su Grad Đakovo, Univerzal, Turistička zajednice i Udruženje obrtnika, a na kojem sudjeluje 190 izlagača koji će tijekom dva dana ponuditi svoje proizvode i usluge.
  Uz domaće izlagače, na Sajmu sudjeluju i gosti iz Tuzlanskog kantona, te gosti iz Vojvodine, istaknuo je na otvorenju predsjednik Gradskog Vijeća Goran Soldo naglsivši da sajam iz godine u godinu prerastaokvire Đakova i Đakovštine te da mu je ambicija biti regionalna sajamska manifestacija.
  Darko Knežević, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije naglasio je da u gospodarstvo treba ulagati, a jedan od primjera je i organizacija sajamskih priredbi koje omogućuju prezentaciju gospodarstvenika i njihovih proizvoda. Rekao je također da se kroz povećani broj zaposlenih u obrtništvu, iako je manji broj obrtnika, bilježi porast gospodarskih aktivnosti.

  Uz predsjednicu Republike, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatsku gospodarsku komoru, pokrovitelj sajma je i Osječko-baranjska županija čiji dožupan Željko Kraljičak je kazao da županija nastoji svojim mjerama potaknuti gospodarstvenike, a posebno je pohvalio dovođenje djece na sajam.
  Dio izlagača sajma u Piškorevcima smješten je u novi veliki šator koji se koristi prvi put, površina mu je 1750 četvornih metara, a cijena 750 tisuća kuna.

  “I organizacija 9. Sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva Đakovo Expo Zlatne ruke 2017. , dio je nastojanja za oživljavanje đakovačkog i slavonskog gospodarstva jer samo se na taj način može zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske”, rekao je na otvorenju sajma gradonačelnik Zoran Vinković. Podsjetio je i na mjere kojima Grad nastoji potaknuti poduzetnike, a kojima je svrha, kako je rekao, spriječiti odlazak mladih, čak i čitavih obitelji iz Đakova, Slavonije i Hrvatske…

  “Želimo spriječiti da nam odlazi mladost i pamet jer džaba će biti i ovoga šatora, džaba će biti i Đakovačkih vezova, džaba će biti i Grada Đakova ukoliko mladi ne ostanu ovdje”, poručio je na otvrenju gradonačelnik Vinković. Pozvao je i na zaštitu domaće proizvodnje na način da “kupujemo đakovačko, slavonsko i hrvatsko”.
  U sklopu programa 9. Sajma poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva Đakovo Expo Zlatne ruke predviđen je i cijeli niz pratećih sadržaja, radionice i predavanja, kao i zabavni program, a večeras u 21 sat koncert je Željka Bebeka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog