Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tema jubilarnog Dioniza “Igrom protiv nasilja”

  Grad Đakovo i Umjetnička akademija u Osijeku i ove su godine organizatori i domaćini Međunarodnog festivala dramskih akademija pod nazivom “Dionizijev festival” koji se ove godine održava po deseti put, a okuplja mlade glumce iz nekoliko europskih zemalja, kao i studente hrvatskih glumačkih akademija te profesore i asistente domaćih i gostujućih akademija.
  Ovaj festival postaje jedna od prepoznatljivosti Đakova, ali i značajna promocija grada, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković.
  “I ovaj festival pokazuje da je Đakovo europski grad, a u suradnji s Umjetničkom akademijom kroz taj projekt povući ćemo sredstva iz EU”, kazao je gradonačelnik.
  Tema ovogodišnjeg jubilarnog Dioniza je “Igrom protiv nasilja”, a okupit će mlade glumce iz Austrije, Velike Britanije, Rumunjske i prvi put iz SAD-a, najavila je dekanica Umjetničke akademije Helena Sablić Tomić.
  Idejni začetnik i umjetnički producent Dionizijeva festivala je Robert Raponja koji najavljuje i niz radionica i predavanja na kojima će biti riječi o glavnoj temi ovogodišnjeg festivala, a to je nasilje.
  “Mislimo da kazalište mora dati svoj odgovor na tako prisutno nasilje koje se pojavljuje kao vršnjačko, obiteljsko, medijsko nasilje i stoga su sve te teme prisutne u predavanjima i radionicama, te kroz kazališne uratke koje će Đakovčani moći vidjeti na sceni obnovljenog Hrvatskog doma”, naglasio je Raponja.
  Dioniz kao Međunarodni festival dramskih akademija značajan je prinos kulturnom životu Đakova, ocijenio je dogradonačelnik Mirko Ćurić
  Đakovački dio programa ovogodišnjeg Dioniza, koji se otvara u ponedjeljak, održat će se od 16. do 19. ožujka, a Đakovčani će i ove godine imati prigodu pogledati zanimljive kazališne predstave.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog