Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Spomen soba poginulih hrvatskih branitelja


  U Domu Hrvatske vojske počeli su radovi na uređenju muzejskog dijela buduće Spomen-sobe poginulih hrvatskih branitelja. Taj objekt je prije godinu dana od Grada na korištenje dobila Koordinacija pet braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata: Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, HVIDRA, Udruga veterana dragovoljaca, Udruga udovica i Udruga roditelja poginulih branitelja, doznajemo od Igora Švrake.

  U muzejskom dijelu bit će izloženi predmeti iz Domovinskog rata, od naoružanja do opreme, a predviđeno je da se od velike dvorane uredi spomen-soba u kojoj bi se održavala i predavanja za učenike, pojašnjava Švraka.

  “Plan je da muzejski dio bude gotovo do rujna ove godine, a soba možda za dvije godine, što će ovisiti o sredstvima, a prije toga treba i krovište sanirati, fasadu osvježiti, stolariju zamijeniti… Idejno rješenje Spomen-sobe zatražit ćemo od stručnijih jer želimo da to uistinu bude primjereno, odnosno na višoj razini i na ponos svih”, kaže Švraka navodeći da je krajnji cilj taj objekt preurediti u Dom hrvatskih branitelja.

  S početkom proljeća branitelji uređuju i okoliš Doma Hrvatske vojske u kojem se, osim branitelja, sve više okupljaju i drugi građani, posebno majke s djecom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog