Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obnova ljekarne prema planu: Dio starog namješaja i u drugim ljekarnama


  Već nekoliko dana traju radovi na obnovi središnje đakovačke ljekarne na korzu. Tamo smo zatekli autora projekta preuređenja tog objekta arhitekta Srećka Lovrinčevića koji ocjenjuje da radovi napreduju po planu i da bi trebali biti gotovi do početka svibnja.
  “U tijeku su radovi prve faze, odnosno uređenje prednjeg, prodajnog dijela ljekarne koji će se prezentirati kroz varijantu modernog i tradicionalnog, a imat će sve one atribute suvremene ljekarne. Otvorit će se prema korzu, odnosno bit će maksimalno prisutna u toj kontaktnoj zoni kako bi se doživljavala i izvana, u prednjem dijelu će imati moderni tretman, a u drugom, prodajnom dijelu koristit će se stari, klasični namještaj koji je restauriran”, pojašnjava Lovrinčević.
  Stari namještaj iz đakovačke ljekarne pokušat će se iskoristiti maksimalno.

  “On nije sav upotrebljiv, ali bit će u dobrom dijelu korišten u đakovačkoj ljekarni, a nešto što se možda neće moći uklopiti koristit će se u nekim drugim ljekarnama. Dobili smo uvjete od konzervatora koji su tražili to diskretno otvaranje prema korzu, odnosno neće biti ovako zatvorena kao što je dosada bila, napravit će se jedan prolaz za stambeni objekt u dvorištu i to je, da tako kažem, jedna prostorna žrtva prednjega dijela bivše ljekarne, ali se zbog toga ide u dubinu i koristimo maksimalno prostor u dubini ljekarne i dobit ćemo znatno veći prostor nego što je bio”, ističe Lovrinčević

  Površina preuređene ljekarne na korzu u prvoj fazi je oko 120 četvornih metara, a u konačnici oko 200 kvadrata, kaže projektant podsjećajući i na druge zahtjeve konzervatora.
  “Poštivali smo njihove smjernice što se tiče izloga i glavnog ulaza, djelomično sačuvati tragove keramike, odnosno pločica koje su na podu, a to ćemo ostaviti u ovom haustoru jer su dosta oštećene, strop će biti spušten jer na njemu nema izvornih, odnosno vrijednih elemenata, a ovo sada su više neke simulacije i nisu vrijedne za neku prezentaciju ili ostavljanje”, zaključuje Lovrinčević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog