Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kamen temeljac za most na Savi kod Svilaja

  Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, i povjerenik Europske komisije za proširenje, Johannes Hann nazočit će svečanosti polaganja kamena temeljca na mjestu buduće izgradnje mosta na Savi kod Svilaja, danas u 12 sati.
  Most preko rijeke Save kod Svilaja spona je autoceste na Koridoru 5c između BiH i Hrvatske, odnosno dionice autoceste u Hrvatskoj Sredanci – granica Bosne i Hercegovine i dionice u Bosni i Hercegovini Odžak – granica Hrvatske.
  Izvođač radova je poslovna udruga Viadukta i kompanije Hering Široki Brijeg, a planirani rok završetka radova je dvije godine. Financiranje bosansko – hercegovačkog dijela Projekta osigurano je u okviru zajma iz fondova EU te iz proračunskih sredstava (BiH), dok je financiranje hrvatskog dijela mosta osigurano putem CEF fonda u omjeru 58%, kao i kreditom Europske investicijske banke u omjeru 42%. Izgradnjom mosta preko rijeke Save kod Svilaja u prometu će biti ukupno 59 kilometara autoceste A5 Beli Manastir – Osijek – Svilaj, u punom profilu s graničnim prijelazom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog