Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zahvala pripadnicima 2. Topničkog diviziona

  Danas se obilježava 25-a godišnjica 2.Topničkog diviziona Đakovo kojega su činili pripadnici s područja ureda za obranu Đakovo, Vinkovci i Vukovar.
  Program je počeo prijemom u Gradskoj vijećnici tijekom kojega je gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo značaj te postrojbe u obrani Hrvatske, ali i vrijednosti Domovinskog rata na kojima se, kako je kazao, temelji suvremena hrvatska država.
  “Kroz 2. Topnički divizion prošlo je oko 250 pripadnika s područja Đakovštine, a ta postrojba je odigrala veliku ulogu na istočno-slavonskom ratištu, a kasnije i na posavskom bojištu dajući potporu postrojbama koje su držale liniju obrane i tako spriječile da Osijek, Vinkovici i Županja padnu u ruke srbo-četničkog agresora”, istaknuo je ratni zapovjednik Antun Bukna.
  Program je nastavljen polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, a u ime Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović vijenac je položio izaslanik Jožek Štignjedec, koji je naglasio da je “obljetnica prigoda zahvaliti pripadnicima Drugog topničkog diviziona koji su dali svoj obol u obrani Hrvatske”.
  U ime predsjednika Sabora Bože Petrova vijenac je položio izaslanik Miroslav Šimić, a u ime Vlade RH Ivan Anušić.
  U katedrali je održana misa za poginule i preminule branitelje, a druženje pripadnika te postrojbe nastavljeno je u Pansionu Budimir.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog