Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Objavljeni javni pozivi vrijedni 7,8 mil. kuna

    Na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije danas su raspisani javni pozivi za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva, zatim jedinicama lokalne samouprave za gospodarsku i komunalnu infrastrukturu te za dodjelu potpora u turizmu i lovstvu.
    Riječ je o 19 poziva za 19 različitih potpora za što je osigurano 7,8 milijuna kuna.
    Tim povodom župan Vladimir Šišljagić je održao konferenciju za novinare na kojoj je pozvao sve zainteresirane da podnesu zahtjeve za svoje projekte. Zamjenik župana dr. sc. Željko Kraljičak naglasio je kako Županija već desetak godina dodjeljuje potpore koje su značajne za poticanje i razvoj gospodarstva, kao i druge ciljeve županijske politike ravnomjernog razvoja cijele županije.
    Javni pozivi za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva odnose se na potpore za savjetovanje poduzetnika, informiranje i obrazovne aktivnosti te za razvoj i primjenu inovacija i novih proizvoda. Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Ivana Katavić-Milardović ujedno je najavila da će 13. veljače 2017. godine biti objavljen novi javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja na području Osječko-baranjske županije u 2017. godini.
    Navedeni javni pozivi bit će otvoreni do utroška sredstava planiranih u Proračunu Osječko-baranjske županije za ovu godinu, a najkasnije do 1. ožujka. Inače, za ovu namjenu u Proračunu planirano je ukupno 1.3 milijuna kuna.
    Nadalje, iz Proračuna Osječko-baranjske županije u 2017. godini dodijelit će se potpore jedinicama lokalne samouprave za gospodarsku i komunalnu infrastrukturu, društvenu i povezanu infrastrukturu te za izradu i ažuriranje planova razvoja, i to ukupno 2 milijuna kuna za gospodarsku i komunalnu infrastrukturu, što uključuje vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, nerazvrstane ceste, poduzetničke zone, inkubatore i drugo, 2.4 milijuna kuna za društvenu i povezanu infrastrukturu, što uključuje društvene domove, vatrogasne domove, kuće oproštaja, športske terene i dječja igrališta, biciklističke staze i drugo, i za izradu i ažuriranje planova razvoja jedinica lokalne samouprave 100.000 kuna.
    Za donacije neprofitnim pravnim osobama za športske objekte i terene, odnosno za izgradnju, rekonstrukciju, održavanje i opremanje u 2017. godini predviđeno je 300.000 kuna, a za sanacije, obnove ili izgradnju sakralnih objekata 500.000 kuna.
    Predstavljeni su i javni pozivi za potpore u lovstvu i turizmu.

    Foto:OBŽ

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog