Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novo ekoreciklažno dvorište

  “Plastiku, staklo, gume, tekstil, metalni, elektronički i električni otpad, akumulatore, ambalažu od boja i lakova i drugi otpad, kojemu nije mjesto u zelenim kantama, građani mogu svakodnevno i bez naknade odlagati u Univerzalovom ekoreciklažnom dvorištu u Gajevoj 31, odsad otvorenom i subotom od 7 do 15 sati”, navodi se u priopćenju Komunalnog poduzeća Univerzal.

  “Đakovo je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je uveo primarnu selekciju otpada, čime se smanjuje udjel papira i plastike u miješanom komunalnom otpadu, a time i količina otpada koji završava na Vitici, podsjeća u priopćenju Univerzalov direktor Mile Kaselj.

   Ističe se također kako ekoreciklažna dvorišta na deponiju i u dvorištu Uprave groblja u potpunosti zadovoljavaju potrebe đakovačkih kućanstava te se, nakon što je dovršena opsežna dokumentacija za projekt tehnološki neusporedivo boljeg i funkcionalnijeg ekodvorišta, čiju je izradu sufinancirao Fond za zaštitu okoliša, najavljuje izgradnja novog.

   “Grad Đakovo izradio je projekt i potrebne studije te ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu za novo ekoreciklažno dvorište u Gajevoj. Projekt izgradnje i opremanja nominirat će europskom Kohezijskom fondu, iz kojeg će se s čak 85 posto bespovratnih sredstava sufinancirati građevinski radovi, nabava sve potrebne opreme, te educiranje javnosti o održivome gospodarenju otpadom, koji je ujedno i zakonska obaveza”, kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo.

  U budućem novom ekoreciklažnom dvorištu u Gajevoj, Đakovčani će i dalje besplatno zbrinjavati otpad koji pripada kategorijama opasnog i svog ostalog otpada, navodi se u Univerzalovu priopćenju.

  Foto:Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog