Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Velečasni Strgar: “23.000 koraka od katedrale do trnavačkih vinograda”

  Velečasni Luka Strgar već godinama na blagoslov vinograda Đakovačko-osječke nadbiskupije u Trnavi stiže pješice iz Đakova. Tako je bilo i ove godine, a jedina razlika u odnosu na ranije godine, kako kaže, bila je temperatura koja se kretala oko minus 20 Celzijevih stupnjeva. Udaljenost od katedrale do vinograda je 16,5 kilometara, kaže velečasni Strgar.
  “Hvala Bogu pa imam kondicije pa mi nije bilo teško tri sata pješačiti, nisam se umorio. No, to nije prvi put, to radim već 43. put, godinu za godinom”, ističe velečasni Strgar priznajući da je ove godine bio poseban doživljaj pješačiti od katedrale do trnavačkih vinograda.
  “Dakle, doživljaj je izuzetan, ja poznam taj kraj jer sam godinama tu hodao, poznam svaki šumarak, svaki kanalčić, a sada je sve prekriveno snijegom, jedino se vide brojni tragovi životinja, većih i manjih… i svakako, bilo mi je zanimljivo”, prepričava svoje ovogodišnje pješačko iskustvo velečasni Luka priznajući da je i dosadašnjih godina znalo biti različitih vremenskih uvjeta, a ovogodišnji su ga podsjetili i na djetinjstvo.
  Od centra Đakova, odnosno katedrale do brežuljka na kojem se obavlja blagoslov vinograda u Trnavi velečasni Luka Strgar, kako kaže, napravio je 23.000 koraka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog