Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pomoćnik ministra Karin najavio ulaganja u strukovno obrazovanje

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata danas obilježava 130 godina djelovanja. Tim povodom organizirana je izložba učeničkih radova i školskih projekata koju je, u pratnji ravnatelja Mirka Ćurića, obišao i Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta.
  “U sustavu odgoja i obrazovanja na prvom mjestu je dijete, a posebno u današnje vrijeme kada imamo problem odlaska mladih i stoga je sve ono što radimo i što budemo radili usmjereno k tome da nam djeca i naši ljudi ostaju u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj”, kazao je pomoćnik ministra odbacivši primjedbe o zaustavljanju kurikularne reforme i najavivši ulaganja upravo u razvoj strukovnog obrazovanja.
  “Prihvatili smo razvoj strukovnog obrazovanja za razdoblje 2016.-2020. i na toj osnovi nam je odobreno 85 milijuna eura tako da će biti vrlo značajna ulaganja u strukovne škole, a osim toga, imamo na raspolaganju 62 milijuna eura za centre izvrsnosti tako da će strukovno obrazovanje doći na jedan vrlo značajan interese Ministarstva, a vežemo se i s našim partnerima, odnosno Obrtničkom i Gospodarskom komorom, Ministarstvom gospodarstva, tako da ćemo zajednički napraviti jedan iskorak u strukovnom obrazovanju koji nas vodi prema dualnom obrazovanju. To je jedan od prioriteta i značajnih projekata Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta”, kazao je pomoćnik ministra Karin odajući priznanje đakovačkoj Strukovnoj školi za dosadašnje uspjehe.
  Povodom 130. obljetnice tiskana je i monografija Srednje strukovne škole koja danas, kako kaže ravnatelj Ćurić, broji oko 700 učenika u 33 razredna odjela sa širokim spektrom zanimanja, od kojih su pola u četverogodišnjim zanimanjima, a zapošljava i stotinjak djelatnika.
  Strukovna škola ušla je u sustav digitalno zrelih škola, a ravnatelj Ćurić najavljuje daljnja ulaganja kako bi se učenicima pružilo što kvalitetnije obrazovanje.
  Dan Srednje strukovne škole, kojemu su se odazvali brojni gosti, predstavnici Grada, Županije, drugim institucija i ustanova te partnerskih škola, obilježen je i svečanom akademijom u Hrvatskom domu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog