Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi prostor za Nevenovce i posebne odjele Nazorove škole

  Članovi i djelatnici Udruge za pomoć osobama s teškoćama u razvoju već duže vrijeme rade u neadekvatnim prostornim uvjetima u montažnom objektu Osnovne škole Vladimir Nazor. Čini se da to neće biti još zadugo jer se ozbiljno razmišlja o novom prostoru kojim bi se ujedno stvorili i kvalitetniji uvjeti za rad s učenicima posebnih odjela Nazorove škole.
  O tome je, kako nas je izvijestila Snježana Stašćik, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, bilo riječi i za nedavnog boravka župana Vladimira Šišljagića u Đakovu.
  “Porušit ćemo te barake i izgradit ćemo objekt koji će istodobno zadovoljiti potrebe posebnih odjela Nazorove škole, a drugi dio tog objekta bio bi namijenjen Udruzi Neven. Dogovor o tome je postignut i upravo je u tijeku razrada rješenja”, kaže pročelnica Strašćik ističući da je prvotno idejno rješenje sa tri etaže svojim obimom prelazilo financijske mogućnosti pa se, kako dodaje, postigao kompromis.

  “Dogovorili smo da se izrađuje projektna dokumentacija za cijeli objekt, odnosno za prizemlje i dvije etaže, međutim, u ovome trenutku sredstva planiramo za prizemlje i prvi kat. To će biti oko 1.100 četvornih metara; 550 kvadrata u prizemlju i 550 gore na prvoj etaži, u vrijednosti oko 7,5 milijuna kuna”, ističe pročelnica pojašnjavajući da bi u prizemlju bio prostor za Udrugu Neven, a na katu za posebne odjele Nazorove škole.
  Ovaj projekt uključen je u plan kapitalnih investicija Osječko-baranjske županije i već je pri kraju izrada dokumentacije za koju je osigurano 220 tisuća kuna.
  Nakon projektne dokumentacije, treba prikupiti ostalu dokumentaciju te ishoditi građevinsku dozvolu za što će, kako predviđa pročelnica Stašćik, trebati nekoliko mjeseci.
  “Očekujemo da će građevinska dozvola biti o ožujku, nakon toga slijedi zahtjev za javnu nabavu mjesec, mjesec i pol, a računajući i rok prigovora očekujem da bi se radovi mogli ugovoriti u svibnji ili lipnju ove godine”, navodi pročelnica Stašćik zaključujući da bi taj novi prostor trebao zadovoljiti potrebe i Udruge Neven i posebnih odjela Osnovne škole Vladimira Nazora.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog