Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Grad donirao Nazorovoj školi 8.000 kuna za AVD uređaj

  Potaknut uspješnom akcijom kojom je Osnovna škola “Vladimir Nazor” krenula u prikupljanje novca za nabavku AVD uređaja, odnosno automatskog vanjskog defibrilatora, gradonačelnik Zoran Vinković, kako se navodi u priopćenju, donio je odluku u uključivanju Grada Đakova u ovu humanitarnu akciju, te će školi biti uplaćena razlika do potrebnog iznosa, a riječ je o ukupno 8.000 kuna.
  Naime, početkom 2016. godine na inicijativu udruge „Veliko srce malom srcu“ Osnovna škola „Vladimir Nazor“ uključila se u projekt „Minute u životu čine razliku“ za nabavku AVD uređaja čija vrijednost je 25.000 kuna.
  AVD je prijenosni uređaj jednostavne primjene sa zadaćom isporuke električne struje osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma i namijenjen je korištenju laicima. Važno je napomenuti kako se AVD aparatom može pomoći svakome tko se zatekne u školi ili u blizini škole.
  Cilj projekta je informiranje javnosti o prirođenim srčanim greškama i važnosti pravovremene dijagnostike i liječenja, te edukacija korisnika o mjerama osnovnog održavanja života uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog