Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Grad Đakovo ne odustaje od rodilišta”

  “Đakovčanke i Đakovčani po rođenju” – bila je tema današnje konferencije za novinare đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića na kojoj je konstatirao da Grad Đakovo ne odustaje od ponovnog otvaranja rodilišta, o čemu smo izvještavali proteklih dana.
  “Grad Đakovo ne odustaje od rodilišta, a u dogovoru s upravom Doma zdravlja i Županijom izrađuje se projekt prema kojemu bi se prostor za rodilište osigurao na katu postojećeg objekta koji se prenamjenjuje u specijalističe ordinacije”, pojasnio je Vinkoić.
  I novom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, šestom po redu od zatvaranja đakovačkog rodilišta, kao i Vladi, uputit će zahtjev u kojem traži da se, u sklopu najave racionalizacije, odnosno spajanja bolnica, pronađu načini ponovnog otvaranja rodilišta i da se za to osigura potrebnih 20 do 25 milijuna kuna, što nisu, kako kaže, velika sredstva.
  Grad Đakovo će, kako najavljuje gradonačelnik Vinković, poduzeti sve što bude potrebno kako bi se rodilište ponovo otvorilo.
  Osim rodilišta, gradonačelnik traži od države da sanira i Mimozu, zatim da odustane od potraživanja vlasničkih prava nad Domom Hrvatske vojske te da osigura oko 600 hektara zemljišta od posebnog interesa za Grad od kojih je 80 hektara na Jošavi za sportsko-rekreacijske sadržaje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog