Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bijelić: Stalni arheološki postav u ožujku

  U Muzeju Đakovštine u tijeku su radovi na uređenju stotinjak četvornih metara prostora u kojem će biti smješten stalni arheološki postav. Riječ je o pet prostorija na katu Muzeja koji se pretvara u izložbeni prostor, pojašnjava ravnatelj Borislav Bijelić.
  “U jednoj sobi bit će smješteni eksponati iz prapovijesti, zatim dvije sobe antike, a u preostalom dijelu je srednji vijek do negdje 15., odnosno 16. stoljeća. Tu će biti prikazano sve ono najkvalitetnije što sadržava fundus đakovačkog Muzeja, odnosno predmeti iz tih povijesnih razdoblja pronađeni na Štrbincima, Ivandvoru i iza župne crkve Svih svetih”, pojašnjava Bijelić najavljujući da će radovi biti gotovi do ožujka. Vrijednost radova je oko 450 tisuća kuna, a sredstva su osigurali Ministarstvo kulture i Grad.
  Novouređenim atraktivnim prostorom stalnog arheološkog postava, uz već postojeću etnografsku i kulturno-povijesnu zbirku i prostor za izložbe, zaokružit će se djelatnost đakovačkog Muzeja, zaključuje ravnatelj Bijelić najavljujući intenzivniju prisutnost Muzeja u turističkoj ponudi grada, ali i u organiziranju posjeta učenika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog