Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački profesori povijesti na seminaru o holokaustu

  U Parizu je od 28. studenoga do 2. prosinca ove godine održan međunarodni seminar pod nazivom Holokaust i genocidi 20. stoljeća na kojemu je sudjelovalo i dvoje profesora povijesti iz Đakova; Mario Racić, iz OŠ Josipa Antuna Ćolnića, i Ines Jančula, profesorica povijesti u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša.
  Riječ je o seminaru koji, uz potporu Europske komisije, zajedno organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Memorial de la Shoah iz Pariza, najveći europski dokumentacijski centar i muzej koji čuva uspomenu na stradanja Židova u Drugome svjetskom ratu i promiče stručno usavršavanje učitelja i nastavnika iz Francuske, ali i niz drugih zemalja.
  Na otvorenju seminara bio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Ivo Goldstein. Predavači su bili ugledni francuski znanstvenici i profesori koji se bave temom holokausta, a jedan od najupečatljivijih trenutaka bio je susret s preživjelom logorašicom Idom Grinspan.
  Trećeg dana tema se proširila i na ostale genocide kroz 20. stoljeće pa je bilo riječi i o staljinističkim represivnim metodama, o genocidu nad Tutsima u Ruandi te o masovnim ubojstvima u Kambodži, a vodila se diskusija i o masovnim zločinima u Vukovaru i Srebrenici. Posljednjeg dana seminara govorilo se o tome kako u današnje doba prenositi povijest holokausta učenicima.
  Dogovoren je i nastavak suradnje i edukacije učitelja i nastavnika iz Republike Hrvatske u Memorialu de la Shoah u Parizu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog