Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Podsjećanje na košarkaški spektakl

  drazen “Prije trideset godina odigrana je najveća utakmica u povijesti đakovačke košarke – Đakovo protiv prvaka Europe KK Cibone prevođene legendarnim Draženom i Acom”, podsjeća u priopćenju predsjednik Košarkaškog kluba Đakovo Robert Majstorović.
  “27. studenog 1986. na otvaranje sportske dvorane Sjever stigla je „Cibona“, najbolja momčad koja je ikada nastupala u Đakovu u povijesti đakovačkog športa. Pred oko 2500 gledatelja nevjerojatnih 90:160 i neviđena igra Dražena Petrovića i 44 koša, 45 koševa Cvjetičanina, odlični Knego, Nakić, Aco, Čutura… Doživljaj za pamćenje i velika igra Ilije Ivande uz 31 njegov koš”, podsjeća predsjednik Košarkaškog kluba Đakovo spominjući i ostale đakovačke košarkaše koji su tada igrali: Ćurić s 19 koševa i tri trice, drugi centar Papić postigao je 14 koševa, a igrali su još Balog koji je postigao 8 koševa, Lasić 10, Radoš 2 koša, Gudelj 3 , a u sastavu su bili još: Privara, Šakota, Petar Ivanda, Vuić i Plazonja.  Prve minute utakmice su odigrali i potom se oprostili od košarke Ivica Mandić, Marinko Kelava i Branko Kindl.
  drazen_mirko_aco_lasic “Unatoč protoku vremena, kod sudionika i posjetitelja sjećanja na ovaj spektakl još su uvijek jasna, a mnogi đakovački mladići zavoljeli su košarkaški sport nakon ovog događaja”, navodi predsjednik KK Đakovo Robert Majstorović.

  Foto:KK Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog