Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi drvoredi

  “Starčevićeva ulica, jedna od najdužih u Đakovu, u sklopu jesenskog uređenja grada dobiva novi drvored. Univerzalovi djelatnici, na potezu od križanja s Ulicom Dragovoljaca Domovinskoga rata prema Gradskim bazenima, dosad su zasadili 40 od ukupno 70 sadnica likvidambra, brzorastućeg listopadnog drveta koje zamjenjuje nekadašnje breze i upotpunjuje zelene površine, ističe se u priopćenju iz te tvrtke u kojem Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća, navodi da se briga o gradskoj hortikulturi nastavlja sadnjom ukrasnih drvoreda u Starčevićevoj i Botićevoj ulici, a uskoro i u Kvaternikovoj, čim se uklone stare breze koje uzrokuju zdravstvene probleme sugrađanima.
  U Starčevićevoj ulici sadi se listopadna vrsta likvidambar, drvo široke piramidalne krošnje, dugovječno i otporno na onečišćenja i niske temperature, stoji u priopćenju u kojem se također ističe da su sadnice likvidambra nedavno posađene uz energetski obnovljenu stambenu zgradu br. 13 na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, gdje je prethodno na zahtjev stanara uklonjeno crnogorično drveće.
  Čim bude gotova Starčevićeva, na mjestu starih breza u Botićevoj ulici bit će zasađeni kuglasti bagremi, najavljuje se priopćenju iz Univerzala u kojem se navodi da će do kraja sezone biti zasađeno stotinjak sadnica.

  Foto:Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog