Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković poziva sukobljene strane HDSSB-a na sastanak u Đakovo

  Raskol u HDSSB-u bila je tema konferencije za novinare đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića koji je iz Đakova uputio javni poziv sukobljenim stranama da, upravo u interesu HDSSB-a, prestanu s medijskim prepucavanjima, a glavne aktere raskola pozvao je na zajednički sastanak koji bi se trebao održati u Đakovu 3. studenoga u 17 sati.
  Kazao je da gotovo svi snose dio odgovornosti za stanje u stranci te očekuje sazivanje Glavnog odbora koji će kroz demokratsku raspravu doći do onih najogovornijih za ovaj, kako je naglasio, katastrofalan izborni rezultat.
  “Izostala je politička odgovornost i to je ono što smeta”, rekao je Vinković dodavši, međutim, da jedan čovjek ne može biti isključivi krivac za loše izborne rezultate. No, pozvao je da se problemi rješavaju unutar stranke, a ne preko medija.
  “Moja namjera je upravo spriječiti umiranje i kraj HDSSB-a i kraj te političke, regionalne ideje koja je neophodna Slavoniji i Baranji”, pojasnio je.
  Ne odričući se prijateljstva ni s predsjednikom stranke Vulinom, ali ni sa Šišljagićem, Burićem, Glavašom i drugim akterima ovih zbivanja, Vinkoivć je pozvao stranačka tijela da se van snage stave odluke o isključenjima i suspenzijama te da se omogući hitno sazivanje Glavnog odbora na kojem će se razmotriti stanje u HDSSB-u.
  “Glavni odbor neizostavno treba donijeti odluku o sazivanju izbornog sabora u što hitnijem roku, a treba i otvoriti proces kandidiranja za novo čelništvo”, naglasio je Vinković kazavši da podnosi ostavku na sve stranačke funkcije kao znak svoje političke odgovornosti.
  “Podijelimo tu odgovornost jer isključivi krivac nije samo jedan čovjek”, poručio je đakovački gradonačelnik Zoran Vinković zaključivši da to nije izdaja ni jedne ni druge strane

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog