Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nagrada “Anton Štifanić” 50. Đakovačkim vezovima

  U okviru ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma, koji se održavaju u Bolu na otoku Braču, Gradu Đakovu sinoć je (srijeda, 26. 10.) dodijeljena godišnja turistička nagrada „Anton Štifanić“ kao posebno priznanje za izniman doprinos u razvitku turizma Republike Hrvatske za organizaciju manifestacije 50. Đakovački vezovi, navodi se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.
  “Ovime je ponovno potvrđeno da su Đakovački vezovi jednostavno najbolja tradicijska kulturna manifestacija u Hrvatskoj što je prepoznala i stručna javnost”, ističe se u priopćenju uz konstataciju da su “Vezovi prije svega značajni za cijelu Hrvatsku jer sve ove godine njeguju izvornost hrvatske narodne tradicije, posebice Slavonije, Baranje i Srijema, a važnost je i u tome što se nisu komercijalizirali i time uništili izvornu nit kojom su se osnivači Vezova vodili, a njihovi nasljednici nastavili i proširili novim sadržajima koji se ne kose s izvornom zamisli Vezovske priče”.
  Ova nagrada pokazuje da se sustavnim djelovanjem podiže turistička ponuda te da je želja da Đakovo dostigne nivo kontinentalnog odredišta broj jedan u Hrvatskoj, navodi u priopćenju gradonaelnik Vinković ističući da su za nagradu zaslužni svi građani i svi oni koji sudjeluju u organizaciji Đakovačkih vezova.
  Nagradu je u ime grada Đakova i ispred institucije suorganizatora manifestacije 50. Đakovački vezovi – Turističke zajednice grada Đakova- preuzela direktorica Turističkog ureda Marija Burek.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog