Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ivana Šojat sjajno razgolićuje ljudsku prirodu”

  Veliko zanimanje Đakovčana izazvalo je predstavljanje knjige “Emet” Ivane Šojat čime je sinoć u Gradskoj knjižnici i čitaonici počelo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige.
  “Knjiga Emet je o životu, smrti, o tajnama koje skrivamo, koje odnosimo u grob, ali koje nas progone iz onostranog, koje ne možemo sakriti, od kojih ne možemo pobjeći, koje se ugrađuju u naš genotip, koje ostaju u obliku obiteljskih tajni, ostaju zapravo upisane u naše kosti i moramo ih kad-tad razriješiti, mora se pojaviti jedna generacija koja će sve raskrinkati”, pojasnila je u izjavi za naš radio autorica knjige ističući da je ta tema zanima oduvijek, ali da joj je pomoglo i iskustvo rata, kao “najmrklijeg čovjekova stanja u kojem se raskrinkavaju svi”.
  “To je stanje potpunog civilnog bezakonja, stanje u kojem svatko može učiniti sve, a nema zakona koji ga može uloviti jer se može opravdati ratnim ozračjem i tu vidimo tko je čovjek, a tko to nije”.
  Dosadašnje književno stvaralaštvo Ivane Šojat predstavio je Robert Francem najavivši je kao jednu od najboljih autorica s ovih prostora.
  “Ivana Šojat je književnica koja sjajno, dakle, jednostavnim jezikom i jednostavnim pričama razgolićuje ljudsku prirodu – ljudsku prirodu koja je uvjetovana društvom, temeljnom mikro zajednicom obitelji i upravo na bazi proučavanja čovjeka unutar obitelji, unutar društva na makro razini čini mi se da zadire u ljudsku dušu i to uspijeva na zanimljive načine – od jednostavnih priča svakodnevnih, banalnih sve do mistificiranih horor priča…”, zaključuje Francem.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog