Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Djeca noću mobitelima osvjetljavaju put do kuće”

    Stanovnici drugog dijela Ulice Otona Ivekovića, od Doneganijeve ulice do Ulice biskupa Mandića, nemaju elementarnu infrastrukturu, a zbog propusta u regulaciji prometa upitna je i sigurnost stanovnika tog dijela grada, upozorio je na konferenciji za novinare predsjednik Ivica Mandić i članica Vijeća Mjesnog obora Regal Vajs Matea Sopta.
    “U ovih pet zgrada kolektivnog stanovanja živi više od 200 naših sugrađana, a ono što je najvažnije tu živi oko 80 djece predškolske i školske dobi, a konferenciju za novinare održavamo ovdje zbog pritužbi stanara tih zgrada koje su izgrađene prije 5, odnosno 7 godina i nemaju ni kanalizaciju, ni pješačku stazu, nemaju telefonski priključak i nemaju rasvjetu”, istaknuo je Mandić.
    mandic-spota-poloski Osiguravanje tih elementarnih uvjeta za život u nadležnosti je grada, odnosno jedinice lokalne samouprave i stoga đakovački HNS poziva aktualnu gradsku vlast, odnosno gradonačelnika, da probleme stanovnika drugog dijela Ulice Otona Ivekovića riješi kao prioritetne i uključi u proračun.
    “Najviše imamo investicija u uređenje obližnjeg groblja, a ovdje gdje je život, gdje su djeca nema osnovnih uvjeta. Sedamsto metara zračne linije od katedrale djeca nemaju internet i mi ih vodimo u 21. stoljeće…. “, kazao je Mandić pozvavši gradsku vlast da riješi te probleme za koje, kako je dodao, ne trebaju velika sredstva, a značajno bi doprinijelo i sigurnosti i kvaliteti života tih ljudi.
    pressica-2 Sve intenzivniji promet u Ivekovićevoj ulici te neprimjerena prometna rješenja u vezi spoja te ulice s Ulicom biskupa Mandića, predstavljaju sve veću opasnost za stanovnike, posebno djecu, a o čemu svjedoči i nedavna prometna nesreća, upozorila je Matea Sopta, članica Vijeća Mjesnog odbora Regal Vajs.
    ulica-otona-ivekovica “Ukazala sam na određene probleme, posebno na opasnosti od prometa u Doneganijevoj ulici gdje se djeca igraju, a isto tako djeca po noći hodaju po cesti, svijetle si mobitelima put do kuće, nemaju se gdje igrati pa se igraju na cesti, a nedavno je automobil udario djevojčicu… Treba apelirati na Grad da se određene sredstava ulože baš ovdje jer je puno mladih obitelji i to stanje ne smije tako ostati….”, zaključila je Matea Sopta, članica Vijeća Mjesnog odbora Regal Vajs.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog