Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Suglasje o izvršenju proračuna

  Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika, te polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2016. godinu bile su središnje točke današnje 23. sjednice Gradskog vijeća.
  Predstavljajući izvješće o izvršenju proračuna za ovu godinu, koje je prihvaćeno samo s jednim glasom protiv i 3 suzdržana, gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je da je upravo taj dokument pokazatelj rada gradonačelnika, te da je izvršenje proračuna u prvih šest mjeseci gotovo 50 posto.
  “Za prvih šest mjeseci proračun je ispunjen 47,68 posto, odnosno 30,7 milijuna kunam od planiranih 64 milijuna i vjerujem da će ovaj proračun gotovo sto posto biti izvršen do kraja godine”, konstatirao je gradonačelnik najavivši uskoro rebalans, ali i prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Istaknuo je da Grad i dalje skrbi o svim kategorijama stanovništva i o svim vidovima života u Gradu te da se nastavlja niz investicija, a spomenuo je i potpore poduzetništvu koje bi ukonačnici, kako je kazao, trebale dovesti i do boljeg punjenja proračuna.
  Nakon prošlogodinjeg stabiliziranja gradskog proračuna, ovogodišnji rezultat je posljedica realnog planiranja, istaknuo je u raspravi predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.
  “Nakon što smo prošle godine zaustavili dugogodišnje poniranje gradskih financija ovo su zdravi temelji za ovogodišnji proračun, a ti rezultati nisu slučajni nego je rezultat niza kvalitetnih mjera, štednje na rashodovnoj strani, ali i vođenja računa o prihodovnoj”, kazao je Soldo. Takav način vođenja gradskih financija omogućio je i mjere kojima se želi potaknuti gospodarski razvoj, istaknuo je Soldo najavivši novi paket koji bi trebao dodatno ojačati pozitivne trendove u gradu, odnosno otvaranja novih radnih mjesta kojih je, kako je naglasio 10 posto više.
  vijece-matkov Da je proračun ujednačen i dobro planiran složio se i SDP-ov vijećnik Josip Matkov koji je podsjetio da je proračun neambiciozno planiran, a posebno se referirao na konstataciju o većem broju radnih mjesta.
  “Međutim, ne znam što to znači tih 10 posto, u odnosu na prošlu godinu ili 10 posto u odnosu na ukupan broj uposlenih, jer su te dvije brojke različite”, kazao je Matkov.
  Rasprava o izvršenju proračuna dobrim se dijelom pretvorila u raspravu o budrovačkom groblju nakon što nije prošao SDP-ov prijedlog uvrštenja u dnevni red rasprave o troškovima naknade za izradu katastra groblja u tom prigradskom naselju.
  Na današnjoj sjednici vijećnici su prihvatili i prijedlog Pravilnika o postavljanju, premještanju, uklanjanju i održavanju spomenika, a sjednica je počela aktualnim satom tijekom kojega su vijećnici postavili gradonačelniku više pitanja o komunalnoj problematici u gradu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog