Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Plenković: “Želim donijeti političku stabilnost, pravnu sigurnost i kvalitetan okvir za gospodarski rast”

  Sinoćnji boravak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Đakovu izazvao je veliko zanimanje medija koji su očekivali komentar izjave o izborima koji su najavljeni za 11. rujna. Međutim, predsjednica je uporno izbjegavala prokomentirati najavu izbora.
  Za Dragana Vulina iz HDSSB-a datum izbora 11. rujna “optimalni je datum za održavanje izvanrednih parlamentarnih izbora i stoga je to najbolji mogući izbor”.
  Sličnih razmišljanja su i drugi političari, ministri u tehničkoj Vladi, koji su sinoć bili u Đakovu na svečanosti otvorenja jubilarnih 50. Đakovačkih vezova.
  Za Andreja Plenkovića (HDZ) to je rok koji je, kako kaže, vrlo razuman budući da je predsjednica vezana ustavnim rokovima, odnosno Hrvatski sabor bit će raspušten 15. srpnja, a rok je minimum 30, a maksimum 60 dana od raspuštanja.
  “S obzirom da je 11. rujna zadnja moguća nedjelja u tom okviru, čini mi se da je to dobro, 4. rujna bi bio datum neposredno pred početak školske godine i zato mi se čini da je to dovoljan rok da se, iako kratka, ali ipak, ja se nadam, angažirana, aktivna i korektna kampanja za Hrvatski sabor na vrijeme provede”, pojasnio je Plenković.
  Na novinarski upit hoće li HDZ, s obzirom na unutarstranačku kampanju za izbor predsjednika stići odraditi kvalitetnu kampanju, Plenković je odgovorio “sigurno da ćemo stići, kao i sve druge političke stranke koje idu u političku utakmicu, a mi ćemo se nakon naših izbora vrlo brzo konsolidirati i pripremiti za izbore, a stranačka tijela već su donijela odgovarajuće odluke”.
  Komentirajući činjenicu da je dosad jedini kandidat za funkciju predsjednika HDZ-a Plenković je kazao da je spreman i za dijalog i za argumente, ako bude protukandidata, a na pitanje što donosi HDZ-u, bude li izabran, odgovorio je: “Moja će poruka biti, ne samo HDZ-u, i Hrvatskoj da želim donijeti političku stabilnost, pravnu sigurnost i jedan kvalitetan okvir za gospodarski rast”,

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog