Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvoreni jubilarni 50. Đakovački vezovi

  Impozantnom scenskom slikom “Oj, Đakovo, srce Slavonije”, koja se izvodi ispred đakovačke katedrale, započeli su ovogodišnji jubilarni 50. Đakovački vezovi.
  prvi red 2 Brojne posjetitelje, goste, sudionike i uzvanike pozdravila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je istaknula važnost Vezova u očuvanju nacionalnog identiteta ovoga kraja.
  prvi red “Osvojeni smo ljepotom narodne pjesme, plesa i običaja što ih je iznjedrila dobra narodna duša, a pola stoljeća Đakovačkih vezova mnogo govori o duhu hrvatskog čovjeka koji je u vrijeme kada se naše nacionalno ime potiskivalo nije dopustio da nestanu naši običaji, naša pjesma, kola i drmeši, a u tim jednostavnim, a tako životnim pučkim stihovima sačuvan je naš nacionalni identitet, naša samobitnost”, kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitaorivć. Podsjetila je i na Vezove u ratnim godinama kada su “granate padale na katedralu, na grad, a bombe umjesto plugova orale naše ravnice”. Slavonski inat i ljubav prema rodnoj grudi i domovini sačuvala je tu tradiciju opjevanu u bećarcu “Slavonijo, dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje”, zaključila je predsjednica Republike obraćajući se brojnim posjetiteljima na početku svečanog otvaranja 50. Đakovačkih vezova.
  VEZOVI 2016 KOLINDA 02 Jubilarne 50. Vezove otvorio je gradonačelnik Zoran Vinković poručivši da su “Vezovi svih ovih godina čuvari Đakova, Slavonije i Hrvatske”.
  Svoj boravak u Đakovu predsjednica je započela prijemom kod gradonačelnika u Gradskoj vijećnici, a prolazeći kroz korzo pozdravljala se s brojnim Đakovčanima i njihovim gostima. Izbjegla je, međutim, odgovoriti na novinarsko pitanje o izborima koji su najavljeni za 11. rujna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog