Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • (Ne)transparentnost gradskog proračuna

  “Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti svih 576 lokalnih jedinica. Transparentni proračuni omogućuju građanima da dobiju potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu. Proračunsku transparentnost lokalnih jedinica Institut mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na njihovim službenim mrežnim stranicama”, navodi se u priopćenju đakovačkog SDP-a u kojem se ističe da je “Grad Đakovo dobio za transparentnost proračuna (opet) ocjenu 1.”
  U priopćenju se ističe da na mrežnim stranicama Grada Đakova nema 4 od ukupno 5 dokumenata koje je gradska vlast dužna javno objaviti.
  Odgovarajući na te kritike gradonačelnik Vinković kazao je da objava traženih dokumenata nije posao gradonačelnika, nego pročelnika za financije: “Još danas pročelnik za financije uputit će te dokumente, a s obzirom da se Proračun i Izvršenje proračuna nalaze javno objavljeni na stranicama Grada Đakova uputit ćemo dopis gdje apsolutno nismo zadovoljni s jednom takvom ocjenom, a napominjem da je proračun Grada Đakova u ovom trenutku ispunjen 50%”
  “Na stranici grada Đakova www.djakovo.hr vidljivo je u rubrici “Proračun” i rubrici “Službeni glasnik” objavljeni su Godišnji obračuni proračuna grada Đakova, Financijska izvješća grada Đakova, Proračuni grada Đakova, a nisu objavljivani Nacrti prijedloga prilikom donošenja proračuna i nije objavljivan Proračun za građane”, navodi se u kratkoj izjavi pročelnika Odjela za financije Slavka Trohe. (RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog