Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Intenzivirani radovi na Strossmayerovom trgu

  Završetkom programa ovogodišnjih jubilarnih 50. Đakovačkih vezova intenzivirani su radovi na rekonstrukciji Strossmayerova trga, navodi se u najnovijem priopćenju iz Univerzala.
  Radnici Gradnje uklonili su stare breze ispred kanoničkih kurija kako bi se pripremio teren za građevinske zahvate, a predviđeni radovi, kako u priopćenju ističe Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća, obuhvaćaju “opločenje 8.000 kvadrata površine za pješake i 3.000 kvadrata zelenila, travnjaka i cvijeća, što će trgu dati živost, ali i naglasiti njegovu duhovnost, a rasvjetu novouređenog trga činit će visoki rasvjetni stupovi s odsjajnicima i podnom led rasvjetom”.
  “Planirano urbano opremanje podrazumijeva 25 klupa, 18 koševa za otpatke i tri stalka za bicikle, a spomenik velikom biskupu promijenit će svoju poziciju – bit će pomaknut prema Bogoslovnom sjemeništu i po uzdužnoj osi okrenut srcu grada, đakovačkom korzu. Na spoju s korzom, po zamisli projektanta, naći će se treća, dosad najreprezentativnija gradska fontana”, navodi se u priopćenju u kojem se također ističe da će se u sklopu preobrazbe Strossmayerovog trga rekonstruirati i stepenište pred katedralom, gdje će se s desne strane izgraditi pokretnu podiznu rampu za invalide.
  Želja Grada je i nova, primjerena vanjska katedralna rasvjeta, pa se u suradnji s Fondom za energetsku učinkovitost i Đakovačko-osječkom nadbiskupijom intenzivno radi i na tom projektu, navodi Soldo.
  Na budućem trgu bit će i dva interaktivna touch screen ekrana na kojima će turisti vrlo lako pronaći i iščitati sve relevantne informacije o đakovačkoj kulturnoj povijesti i sadašnjici, ističe se u priopćenju.

  Foto: Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog