Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Danas na Vezovima…svečana povorka, folklorni program, izbor za najbolje nošeno ruho, Škoro, Bulić….

  Jubilarni, 50. Đakovački vezovi ušli su danas u svoju završnicu. Nedjeljni program u znaku je najatraktivnijih i najposjećenijih vezovskih priredbi, a počeo je velikom svečanom povorkom svih sudionika koji su prošli ulicama grada od Malog parka do Strossmayerovog perivoja, gdje se nastavlja cjelodnevni folklorni program.
  U povorci su 64 folklorne skupine iz Đakovštine, Slavonije i cijele Hrvatske te gosti iz Njemačke, BiH, Srbije, Mađarske, SAD-a i Australije. Za konjanikom i zastavama, od kojih je jednu nosio i gradonačelnik Zoran Vinković, išle su mažoretkinje KUD-a Sklad Đakovo, zatim Puhački orkestri DVD-a Đakova i DVD-a Retfala Osijek te po prvi puta i gosti iz Njemačke, Limeni orkestar prijateljskog grada Malgersdorfa. Potom raspjevana, vesela, šarena vezovska povorka i na začelju Matični klub Hrvatski ovčar Đakovo, Viteško alkarsko drušvto Sinj, četveroprezi i dvoprezi đakovačke Ergele te svečano ukrašene svatovske zaprege i konjanici. Prolazeći ispred katedrale, sa čijeg su platoa vezovsku povorku promatrali predstavnici javnog, političkog i crkvenog života, svaka je skupina zastala i predstavila se kraćim programom.
  Na kraju će se svi sudionici uhvatiti u veliko šokačko kolo i time odati čast 50. Đakovačkim vezovima.

  Nakon završetka svečane povorke, u 10.30 svečano misno slavlje u katedrali će predvoditi nadbiskup Đuro Hranić.

  Istodobno, velika vezovska povorka slit će se u Strossmayerov park gdje se nastavlja cjelodnevni folklorni program – Međunarodna smotra folklora, Smotra folklora Hrvatske i Smotra folklora Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema. 50. Đakovački vezovi završit će tradicionalnim programom Slavonijo, zemljo plemenita koji će početi u 20 sati, te izborom za najbolje nošeno narodno ruho. Vezove će zatvoriti gradonačelnik Zoran Vinković, a potom se glazbeni program nastavlja u vezovskom šatoru uz nastup Miroslava Škore i Mate Bulića. Večerašnji program iz Strossmayerovog perivoja izravno će prenositi Radio Đakovo.

  Nedjeljni program Đakovačkih vezova u znaku je i nastavka konjičkih natjecanja. U 14 sati u Zatvorenoj jahaonici Ergele Đakovo na rasporedu su preponska natjecanja, a od 16.30 sati na Hipodromu će se odvijati zaprežno natjecanje jednoprega i dvoprega.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog