Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Sitnim, malim koracima do gospodarskog razvoja i investicija”

  Danas je održana 22. sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici jednoglasno prihvatili odluku o smanjenju komunalnog doprinosa za poslovne i proizvodno-prerađivačke pogone u 2.,3. i 4. zoni do 50 posto. Taj se prijedlog našao na dnevnom redu na inicijativu HSS-a, pojasnio je gradonačelnik Zoran Vinković, podsjetivši i na druge mjere kojima grad želi potaknuti investicije.
  Uz već postojeće mjere, a nakon što je konsolidiran proračun, Grad želi biti grad prijatelj poduzetnicima, konstatirao je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo napomenuvši da se tom odlukom “prepolavlja komunalni doprinos koji će iznositi svega 7,5 kuna po metru kubnom što predstavlja minimum minimuma koliko je potrebno za redovito funkcioniranje komunalne infrastrukture grada.”
  Inicijator odluke, HSS-ov vijećnik Nikola Lelas kazao je da su sve to sitni, mali pomaci ka gospodarskom oživljavanju grada.
  “Ja sam siguran da bi izlaz iz ove gospodarske krize morali tražiti najprije sami u sebi, a zatim politikom sitnih, malih koraka ka gospodarskom razvoju, a ovo upravo i je doprinos tome, da ne čekamo vječno neke velike investitore, neke velike projekte koji će nam doći, već da pokušamo koristiti sve one resurse koje sami imamo…, a imamo i vrijedne ljude koji imaju ideja, a i nešto kapitala samo im treba ukloniti barijere…”, kazao je Lelas.
  HDZ-ov vijećnik Antun Galić, uz podršku odluke, upozorio je na zabunu koju je taj prijedlog izazvao kod građana jer, kako je pojasnio, neki misle da je riječ o smanjenju komunalne naknade, te predložio da se dodatno pojasni na koga se to odnosi.
  SDP-ova vijećnica Vlatka Berc kritizirala je pravno obrazloženje odluke, nazvavši ga šlamperajem, a zamjerila je što se ta odluka ne odnosi i na prvu zonu, što je ocijenila nelogičnim s obzirom, kako je pojasnila, da je najviše poslovnih prostora upravo u prvoj zoni.
  Odgovreno joj je da je cilj zaštiti prvu zonu koja ionako ima najviši komunalni standard.
  U nastavku sjednice vijećnici su jednoglasno donijeli i odluku o izradi urbanističkog plana Uređenja “2” u Đakovu, kao i odluku o izradi Strategije gospodarskog razvoja Grada do 2020.godine.
  Bez rasprave vijećnici su prihvatili Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara, Godišnji plan razvoja sustava Civilne zaštite, te dali suglasnost na izmjene statuta Gradske knjižnice i Muzeja Đakovštine.
  S 13 glasova za i jednim protiv prihvaćena su izvješća o radu i financijskom poslovanju Univerzala, Đakovačkog vodovoda i Cita u prošloj godini uz ocjenu gradonačelnika Zorana Vinkovića da su sve tri tvrtke pozitivno poslovale, da nije bilo podizanja cijena usluga te da su učinjeni veliki iskoraci u poslovanju. Isto tako, naglasio je da nema lopovluka i kriminala.
  HDZ je bio protiv uz ocjenu da uprave tih poduzeća mogu i bolje rezultate postići.
  Današnja 22. sjednica počela je aktualnim satom. (RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog