Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Petra: “Okolina je OK kad me upoznaju, a ovako ima dosta predrasuda….”

  Na području Osječko-baranjske županije 52 su redovite osnovne i 27 srednjih škola u kojima je evidentirano 775 djece s teškoćama u razvoju, a škole su iskazale potrebu za 194 učenika kojima je nužno potreban pomoćnik u nastavi.
  Kroz projekt “Učimo zajedno 2” ove školske godine osigurani su pomoćnici u nastavi za 105 učenika s teškoćama u razvoju iz 39 osnovnih i 4 srednje škole.
  Partner u projektu je i Srednja ekonomska škola “Braća Radić” Đakovo čiji prvi razred pohađa Petra Vitez kojoj je, zbog njezinih tjelesnih ograničenja, osiguran pomoćnik u nastavi.
  “Okolina je OK kada me upoznaju, a ovako ima dosta predrasuda, često ljudi povezuju to s glavom … To što ja malo drugačije izgledam odmah pomisle da njoj nešto nije u redu s glavom i tako neke stvari….., a najgore što to većinom dolazi od odraslih osoba…, a ne od mojih vršnjaka…”, kaže Petra o kojoj su svi u školi puni hvale.
  Petrinoj majci Mirjani puno znači činjenica da Petra ima asistenta.
  “Nema brige …, strepnje … hoće li netko na nju u gužvi u školi slučajno, s obzirom da je ona niža, kako će na stepeništu, a torba je nekada jako teška…., tako da nema brige jer je asistentica uz nju, nosi joj torbu tako da je, recimo, zaštićena pa nema brige .. i straha da će se nešto dogoditi…”, iskreno priznaje Petrina majka.
  Opširniju priču o Petri i projektu “Učimo zajedno 2” donosimo u današnjoj emisiji “Nevenovci” u 18 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog