Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Termin jubilarnih Vezova odgođen za rujan

  “Iako je Gradsko vijeće Grada Đakova na svojoj posljednjoj sjednici usvojilo Program 50. Đakovačkih vezova kojim je predviđeno da otvorenje ovogodišnje jubilarne Smotre folklora bude u petak 1. srpnja, a tradicionalna svečana povorka i zatvaranje Vezova u nedjelju 3. srpnja do toga ipak neće doći u tim termina”, navodi se u priopćenju Ureda gradonačelnika.
  Naime, odlukom predsjednika Organizacijskog odbora i gradonačelnika Zorana Vinkovića, a zbog novonastalih okolnosti, cjelokupan program Vezova i njihovo održavanje bit će premješteno u kolovoz, a središnja tri vezovska dana na prvi vikend u rujnu, ističe se u priopćenju.
  “Riječ je o nesvakidašnjoj situaciji. No, zbog činjenice da su pokrovitelji Vezova predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Sabora Željko Reiner u nemogućnosti posjetiti Đakovo prvog vikenda u srpnju, u dogovoru s njima određen je novi termin održavanja Vezova. Svjestan sam da ovime narušavamo tradiciju dugu pola stoljeća, ali okolnosti su takve i jednostavno smo se zbog važnosti Vezova odlučili prilagoditi državničkim obvezama predsjednice RH i predsjednika Sabora.” – ističe gradonačelnik Vinković.
  Osim promjene termina održavanja Vezova cjelokupan program ostaje isti, a svi sudionici dobit će na vrijeme obavijest s točnim datumima održavanja pojedinih popratnih manifestacija 50. Đakovačkih vezova, navodi se na kraju priopćenja Ureda gradonačelnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog