Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bugarski ministar obrane posjetio Đakovo

  Jučer je gradonačelnik Zoran Vinković sa suradnicima u Maloj vijećnici Grada Đakova upriličio prijem za članove bugarskog izaslanstva predvođenog ministrom obrane Nikolayem Nenchevim, koje je boravilo u službenom dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, objavio je Ured gradonačelnika. Gradonačelnik Vinković goste iz Bugarske upoznao je s osobitostima Đakova, njegovim gospodarskim, turističkim i kulturnim potencijalom, te posebnostima povijesnih veza između Đakova i Bugarske nastalih za vrijeme stolovanja biskupa Strossmayera,navodi se u priopćenju.
  Bugari prijem 2 260416 – Izuzetno mi je drago što ste danas u Đakovu, gradu prema kojem Republika Bugarska gaji poseban odnos nastao na temelju prosvjetiteljske aktivnosti našeg biskupa Strossmayera. Naša povezanost očituje se u brojnim oblicima suradnje kojoj je temelj biskupovo naslijeđe. – istaknuo je gradonačelnik Vinković.
  Ministar obrane Nenchev zahvalio je gradonačelniku na gostoprimstvu, te je još jednom istaknuo zahvalu za sve ono što su Đakovo i njegov slavni biskup doprinijeli razvoju bugarske nacionalne opstojnosti. Ministar Nenchev je istaknuo i dobru suradnju Hrvatske i Bugarske kao primjer dvije prijateljske države koje nemaju otvorenih pitanja. Ujedno je ministar Nenchev predložio da Grad Đakovo ostvari partnersku suradnju s jednim od bugarskih gradova, pri čemu su ga domaćini upoznali da bi već ove godine trebao biti potpisan sporazum o prijateljstvu s gradom Vidin, navodi se u priopćenju Ureda gradonačelnika.
  Tijekom posjete Đakovu bugarsko izaslanstvo susrelo se i s nadbiskupom đakovačko-osječkim msgr. Đurom Hranićem, a polaganjem vijenaca odana je i počast biskupu Josipu Jurju Strossmayeru.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog