Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Traže se žurne mjere za sektor mljekarstva

  Slavonski proizvođači mlijeka dovedeni su na rub propasti pa traže hitne mjere za cijeli sektor. Na temelju zaključka s jučerašnjeg sastanka s predstavnicima udruga proizvođača mlijeka i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva župan Vladimir Šišljagić obratio se predsjednici Republike, premijeru, ministru poljoprivrede i Odboru za poljoprivredu Hrvatskog sabora tražeći žurnu i prioritetnu isplatu izravnih potpora proizvođačima mlijeka, odmah po prihvaćanju državnog proračuna.
  Traži se žurna isplata pomoći mliječnom sektoru koja je odobrena iz EU, a isto tako ižurna odluka Vlade o prepuštanju PDV-a u cijeni mlijeka proizvođačima mlijeka, kao i jasna i transparentna provedba ugovornih odnosa na tržištu mlijeka Republike Hrvatske na način utvrđen Uredbom EU 1308/ 2013.
  U dopisu se navodi da svih pet slavonskih županija proizvodnju temelji na poljoprivredi, na sektoru mlijeka i mesa i stoga se svi poremećaji u toj proizvodnji odražavaju kroz negativne ekonomske pokazatelje, kao i na sam nestanak poljoprivrednih proizvođača kojih je samo u zadnjih mjesec dana nestalo oko 70 na ovom području, a u klaonicama je završilo oko 3.500 krava.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog