Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • (Ne)očekivana presuda

    Prvostupanjska oslobađajuća presuda Haškog suda Vojislavu Šešelju vijest je dana koju su prokomentirali i Đakovčani. I dok neki presudu nazivaju skandaloznom, ocjenjujući da je to još jedan dokaz kompromitacije ionako kompromitiranog Haškog suda, oni drugi takvu su presudu očekivali dodajući da se Šešelj cijelo vrijeme “poigravao sa Sudom”.

    “Današnja oslobađajuća presuda na Međunarodnom sudu u Den Haagu skandalozna je i mi u Hrvatskoj ju nikada kao takvu nećemo prihvatiti”, ističe se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića u kojem se Vojislava Šešešelja naziva “kreatorom politike genocida nad Hrvatima i drugim nesrpskim stanovništvom u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini”.
    “Protjerivanja hrvatskog stanovništva s okupiranih područja, sustavno ubijanje civila, stradanja logoraša i uništenje vjerskih objekata i nebrojenog broja kuća po hrvatskim selima i gradovima – sve to događalo se 90-ih godina pod izravnim zapovjedništvom četničkog vojvode Vojislava Šešelja i zato je današnja oslobađajuća presuda skandalozna”, navodi se u priopćenju u kojem se također ističe da je Šešelj simbol velikosrpske ideje.
    Šešeljevo javno djelovanje današnjom će oslobađajućom presudom dobiti daljnji zamah, navodi se u priopćenju đakovačkog gradonačelnika u kojem se navodi da je “Šešelj, zajedno sa Miloševićem, Draškovićem i svim drugim kreatorima i podupirateljima velikosrpske ideje, počinitelj zločina i na prostoru Hrvatske i na prostoru BiH i nijedan sud nama u Hrvatskoj ne treba to dokazivati jer su dokazi svuda oko nas”.
    “Dovoljno je samo osvrnuti se i vidjeti grobove hrvatskih branitelja i nedužnih civila, dovoljno je prisjetiti se orgijanja srbočetničke JNA i paravojnih srpskih dobrovoljačkih četničkih odreda pod Šešeljevim zapovjedništvom koji su sustavno ubijali i protjerivali nesrpsko stanovništvo u okupiranim područjima, što je za sve nas u Hrvatskoj genocid”, zaključuje gradonačelnik Zoran Vinković.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog