Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić kritički o pomodarstvu, konzumerizmu i utrci za novcem

  “Ne gubimo nadu”, poručuje đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u uskrsnoj pastirskoj poruci koju je odaslao s tradicionalnog susreta s novinarima slavonskih redakcija.
  “Ovogodišnji Uskrs slavimo u ozračju Svete godine milosrđa u kojoj smo pozvani otkriti i doživjeti kako je po Kristovu vazmenom otajstvu pomirenje s Bogom uvijek moguće”, kaže nadbiskup Hranić ističući da iskustvo Božje ljubavi i milosrđa pruža uvijek nove obzore nadanja te nadvladavanja pesimizma i malodušja.
  “Duhovna i tjelesna djela milosrđa pozivaju nas da nosimo riječi, gestu utjehe osamljenima, prevarenima i napuštenima, pogođenima bračnim ili obiteljskim razdorom, onima koji su zbog traženja posla odvojeni od svojih obitelji, da izrazimo solidarnost s nezaposlenima i s onima koji su pod prijetnjom ovrhe, da naviještamo i zauzimamo se za oslobođenje bačenih u okove novih ropstava suvremenoga načina života i društva, da vratimo dostojanstvo siromašnima i svima onima kojima je ono oduzeto”, kazao je nadbiskup Hranić.
  Podsjetio je i na korizmenu poruku o siromaštvu i demografskom stanju u Slavoniji, Baranji i Srijemu koju su nedavno uputili slavonski biskupi pozivajući na promišljanje o zabrinjavajućim razmjerima depopulacije u našim krajevima.
  Hranic Uskrs 16. poruka “Dok nas napuštaju i iz naših župa iseljeavaju ne samo mladi, nego i čitave obitelji s djecom, pozvani smo na obnovu vjere u Krista uskrsloga i na veći stupanj samokritičnosti. Dio onih koji odlaze predugo čekaju na bilo kakvo radno mjesto te možemo razumjeti njihovu odluku o odlasku u tuđinu, ali ne možemo istodobno ne upozoriti i na pomodarstvo, na duh konzumerizma i na kratkovidne kalkulacije isključivo o visini zarade u domovini i u inozemstvu radi čega i zaposleni daju otkaze te odlaze”, upozorava u svojoj pastirskoj poruci đakovačko-osječki nadbiskup Hranić dodajući kako neki odlaze iz domovine i “pomalo olako, zaboravljajući na blagodati koje im pruža život u domovini i ne razmišljajući o poteškoćama druge vrste koje ih čekaju u tuđini”.
  “Ne gubimo nadu koja resi nas kršćane i budimo svjesni da i u domovini mora poslije Velikoga petka svanuti uskrsno jutro. Nemojmo biti apostoli koji u poteškoćama bježe na različite strane, nego budimo hrabri uz križ i znajmo se okupljati u dvorani posljednje večere jer ondje uskrsli Isus otvara oči, razgara srca i daruje snagu svoga duha”, poručuje uoči Uskrsa nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog