Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Licenciranje rasplodnih pastuha

  U suradnji Hrvatske poljoprivredne agencije i Državne ergele Đakovo proteklog vikenda organizirano je licenciranje rasplodnih pastuha lipicanske pasmine na koje je pristupilo 43 pastuha od kojih je 15 temeljem prikupljenih ocjena dobilo privremenu ili trajnu licencu za rasplod. Po prvi put se, kako doznajemo od ravnatelja Ergele Nidala Korabija, pristupilo i ocjenjivanju kobila u ergeli, što još uvijek nije praksa u zemaljskom uzgoju, a s ciljem što kvalitetnije selekcije ergelskog uzgoja.
  Pastusi koji su pristupili ocjeni vrlo su dobre kvalitete i njihovih ih vlasnici sve bolje pripremaju, tako da licenciranje pastuha postaje još jedan značajan događaj u konjogojstvu Republike Hrvatske. Obzirom na postojanje svih potrebnih infrastrukturnih elemenata za održavanje ocjenjivanja konja i provođenje ispita radne sposobnosti, Državna ergela Đakovo se pozicionirala kao uzgojni i sportski centar lipicanske pasmine u Republici Hrvatskoj, ističe ravnatelj Korabi.
  “Prošli je tjedan također i dokaz da se ergela u organizacijskom smislu može nositi sa događajima vrlo visoke razine. Nakon posjeta Vojvotkinje od Cornwalla uslijedilo je trodnevno ocjenjivanje konja, te nedjeljni turnir u dresurnom jahanju”, zaključuje ravnatelj Nidal Korabi.

  Foto:N.K.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog