Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Glogoški i Leko na obilježavanju 24. obljetenice 2. bojne

  djuro glogoski Đakovačka podružnica Udruge ratnih veterana 3.A brigade ZNG „KUNE“ organiziraala je obilježavanje 24. godišnjice osnutka 2.bojne.
  Program je započeo susretom s nadbiskupom Đurom Hranićem u Nadbiskupskom domu, a nastavljen je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulih branitelja na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, te misom u katedrali.
  Za sve sudionike svečanosti bio je organiziran prijem i domjenak u dvorani Budimir
  “Veličanstveni ratni put, koji je proslavio 2.bojnu 3.A brigade ZNG „KUNE“ obilježen je tužnim pogibijama njenih pripadnika, velikim vojnoredarstvenim operacijama i slavnim oslobađanjima okupiranih područja Republike Hrvatske, a najteže pogibije i stradavanja 2. bojna.3A brigade ZNG „KUNE“ pretrpjela je u bosanskoj Posavini i na Maslenici”, čulo se na svečanosti kojoj je bio nazočan i predsjednik Udruge stopostotnih invalida Đuro Glogoški koji je zahvalio što su ga pozvali na obilježavanje.
  kod spomenika
  “Uvijek je emotivno prisjetiti se svega zajedno sa braniteljima koji su 91. krenuli zajedno. To je ono što doprinosi sjećanju na one koji više nisu s nama. Ovdje su i branitelji koji danas, unatoč tome što ih napadaju sa svih strana, i dalje rade, nažalost neki nisu uspjeli u onome što su planirali, znamo kakva je gospodarska situacija danas u Hrvatskoj, neki su ranjeni u Domovinskom ratu, umirovljeni na osnovu toga. Zahvaljujući ovakvih događanjima prisjećamo se ratnih dana”, rekao je Glogoški.
  Svečanosti je bio nazočan i Marko Leko, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske i zadnji zapovjednik 3. Gardijske brigade koji je kazao da je Đakovo u vrijeme rata dao izuzetno veliki broj vojnika.
   
  Foto: Marko Radoš – Mara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog