Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zoki Zoro: “Đakovačkim građevinama donosim boljitak, slobodu i besplatno klizanje za sve”

  busari kokostradicionalne maskezvoncarivrticbusarski cavo u kocijikonjanici«Đakovačkim građevinama donosim boljitak, slobodu i besplatno klizanje za sve, bez diskriminacije», na «tečnom» je materinjem jeziku poručio Zoki Zoro predajući bušarskom čavi 22. Đakovačkih bušara klizaljke umjesto ključeva grada.
  Ovogodišnji bušarski čavo, koji je stigao u grad iz Metkovića dvopregom Državne ergele, bio je pomalo zbunjen jer, kako je sam priznao, nije znao «treba li nakon mosta i ćuprija skrenuti lijevo ili desno».
  U ovogodišnjoj maskiranoj povorci 22. Đakovačkih bušara, koja je prošla središnjim ulicama grada, bilo je oko 3000 sudionika, odnosno 41 skupina svih uzrasta, od vrtićke, predškolske i školske dobi, do maskiranih skupina kulturno-umjetničkih društava i karnevalskih udruga iz Dalmacije, Kvarnera, središnje Hrvatske i Slavonije. Osim tradicionalnih maski, te onih koje govore o nekadašnjem životu u Slavoniji, u povorci je bilo i onih suvremenih koje progovaraju o aktualnom društvenom, odnosno političkom trenutku, pa su se tako mogli vidjeti i suci Ustavnog suda, mladi koji odlaze iz Hrvatske «prati gaće za 1 euro»…
  Na čelu povorke 22. Đakovačkih bušara bilo je tridesetak konjanika iz konjogojskih udruga Đakovštine i okolnih mjesta, Puhački orkestar đakovačkog DVD-a i đakovačke mažoretkinje.
  Sudionike povorke, unatoč hladnoći, pozdravili su brojni Đakovčani, a program je okončan koncertom Slavonskih lola i proglašenjem najuspjelijih maski u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog