Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zajednička blagajna za sve gradske račune

  Omogućujući plaćanje računa na vlastitim blagajnama komunalno poduzeće Univerzal ove je godine građanima na provizijama uštedjelo više od pola milijuna kuna, navodi se u najnovijem priopćenju iz te tvrtke.
  Na četiri Univerzalove blagajne, u Nazorovoj 68, Gajevoj 31, na parkingu i Gradskoj tržnici, godišnje se obradi 150.000 uplatnica i ako se ta brojka pomnoži s prosječnim iznosom provizije koja se plaća na drugim mjestima, onda se dolazi do iznosa uštede, navodi u priopćenju direktor Univerzala Mile Kaselj.
  Većina Đakovčana, kako se ističe, i dalje sve usluge Univerzala najčešće plaća na Univerzalovim blagajnama, pa su pokazatelji o ostvarenim uštedama za predsjednika Gradskoga vijeća Gorana Soldu dovoljan motiv da se u Đakovu otvori gradska blagajna kakva već, uz pozitivna iskustva, godinama postoji u drugim gradovima – ne samo za “komunalije”, već i sve ostale račune građana. Prva je pretpostavka tomu već ispunjena jer su nakon Univerzala uplatnice s 2D bar kodom uvedene u Grad i Đakovački vodovod.
  “Zajednička bi gradska blagajna za račune komunalnih usluga, komunalni doprinos, vodu i odvodnju, čak i gradski vrtić, građanima itekako olakšala i omogućila uštede”, smatra Soldo, dodajući da se objedinjenom bazom podataka bitno smanjuju operativni troškovi poslovanja te dugoročno razvija učinkovita uprava.
  O ideji zajedničke blagajne bilo je riječi i na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Zoran Vinković podržao navedeni prijedlog i najavio njezino otvaranje koje će u realnom roku pripremiti gradske stručne službe, navodi se u Univerzalovu priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog