Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Velečasni Sikora: “U domove nosimo radost rođenja Spasitelja svijeta”

  Već nekoliko dana traje blagoslov domova i obitelji koji će potrajati još desetak dana.
  “Smisao blagoslova je da župnik ili svećenik posjeti svoje vjernike, odnosno župljane i u njihove domove donese radost Božića i božićnih blagdana”, pojašnjava velečasni Igor Sikora, grkokatolički svećenik iz Piškorevaca, koji je na ispomoći blagoslova domova u đakovačkoj Župi Svih svetih.
  “Ovih blagdanskih, sretnih dana božićnog vremena svećenici obilaze svoje vjernike po svim župama naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, ali i u svim župama Katoličke crkve u Hrvatskoj, pa tako i mi svećenici na ispomoći u Župi Svih svetih, pošto je župa velika, obilazimo domove, molimo se zajedno s vjernicima, s kršćanima, nosimo tu radost rođenja Spasitelja svijeta Isusa Krista”, kaže velečasni Sikora.
  Dnevno se obiđe pedesetak domova.
  “U domovima koje obilazimo zateknemo radost Božića, vjeru ljudi, možda i nadu u bolje sutra, bolju budućnost, ali i osjetimo tu nekakvu radost ljudi koji žele zajedno sa svojim svećenikom, župnikom, moliti, doživjeti prisutnost Božju u njihovom domu”.
  U kraćem razgovoru s velečasniim Sikorom nije se moglo izbjeći ni pitanje plaćanja, a s tim u vezi velečasni je rekao da vjernici ne plaćaju blagoslov, nego po vlastitom nahođenju daju dar.
  “Nema tu nikakve tarife, nema tu plaćanja, to je dobrovoljan dar svakog vjernika. Vjernici, ako žele i ako mogu, daruju svoju župu, a svi materijalni darovi koji se prikupe tijekom blagoslova kuća idu u župnu blagajnu za župu. Ako netko nema i nije u mogućnosti, mi ulazimo u svaku kuću i novac za nas uopće nije bitan. Bitan je Božji blagoslov i da Božji duh bude u svakoj obitelji u ovo sveto božićno vrijeme”, zaključuje velečasni Sikora.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog