Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Priopćenje policije povodom jučerašnjeg slučaja upotrebe sile

  Policijska uprava osječko-baranjska oglasila se priopćenjem povodom jučerašnjeg slučaja upotrebe sile pri privođenju starije ženske osobe u Osijeku koja se oglušila na upozorenje policijskog službenika pri prelasku ceste dok je bilo na semaforu uključeno crveno svjetlo.
  “U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje.
  Ženska osoba je uz glasno negodovanje, nastavila pružati aktivan otpor, pokušavajući se osloboditi od zahvata policijskog službenika, zbog čega je policijski službenik nastavio s uporabom tjelesne snage. Na mjesto događaja je pristigao i drugi policijski službenik PPRP Osijek te su nad ženskom osobom uporabili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Policijski službenici su potom priveli osobu poradi utvrđivanja identiteta, gdje je utvrđeno da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki”, navodi se u priopćenju u kojem se također ističe da pri intervenciji ženska osoba nije zadobila ozljede, a pregledom snimke utvrđeno je da policijski službenici nisu protupravno postupili.

  Foto: hrt.hr

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog