Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić: “Od presudne je važnosti živjeti i svjedočiti milosrđe”

  Sa svog uobičajenog predblagdanskog susreta s novinarima đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je božićnu poruku u kojoj je u središtu poziv na “otkrivanje istinskog bogatstva u vršenju djela milosrđa”.
  “Božje utjelovljenje pokazuje nam kako je milosrđe posljednji i najviši čin kojim nam Bog dolazi ususret, ali i temeljni zakon koji prebiva u srcu svake ljudske osobe kada gleda iskrenim očima braću i sestre koje susreće na svom životnom putu”, ističe nadbiskup Hranić.
  “Za Crkvu i za vjerodostojnost njezina navještaja od presudne je važnosti živjeti i svjedočiti milosrđe”, naglašava, između ostaloga u svojoj pastirskoj poruci, nadbiskup Hranić ističući kako su toliki oko nas potrebni naše sućuti.
  “Dovoljno je spomenuti mnoge osiromašene obitelji u našoj Slavoniji kojima smo pozvani koliko možemo više pružati ruku solidarnosti i pomoći, kao i svima koji su bačeni u okove novih rosptava suvremenog društva, osobito nezaposlenosti, te prisiljeni tražiti izlaz poput Svete obitelji u “bijegu u Egipat. Ne smijemo ispustiti iz vida ni mnoge umirovljenike i socijalne slučajeve koji su se prignuli pod teretom životnih tegoba, ni one koji su zbog pretrpljenih nepravdi upali u okove beznađa”, kazao je nadbiskup.
  Nadbiskup Hranić nije u svojoj božićnoj poruci zaboravio niti izbjeglice, a pozvao je da se odupremo i napasti “da podlegnemo moći novca i korupcije, koja potkopava same temelje osobnoga i društvenoga života”.

  O islamizaciji Europe i pregovorima o novoj vladi
  U razgovoru s novinarima nadbiskup Hranić prokometnirao je i aktualna zbivanja u zemlji i svijetu, pa je tako na pitanje treba li se Europa bojati islamizacije odgovorio da se “ne trebamo bojati drugih ljudi, ali da odgovorni trebaju povesti računa o posljedicama izmjene etničke i demografske strukture pojedinih zemalja, odnosno posljedicama ovog pomalo nekontroliranog preseljenja naroda”.
  hranic 2 “Duboko vjerujem da što više smo vjerni svatko svojoj religiji, da će to manje biti sukoba među nama, što se više približavamo Bogu u Bogu smo svi jedno, međusobno braća i sestre i bit će manje sukoba”, naglasio je nadbiskup Hranić uz osudu svakog zla i nasilja koje se događa u ime religije.
  Komentirajući aktualno stanje u zemlji i odgovarajući na pitanje o formiranju nove vlade nadbiskup Hranić je kazao da ti pregovori, ma kako dugo trajali, i nisu tako loši jer sputavaju bahatost i samodostatnost političara koji gledaju samo svoje uskostranačke interese. Ideju Mosta o tripartitnoj koaliciji nadbiskup je nazvao pomalo i utopijskom.
  “Možda se nešto i rodi i dođe do nekakvoga rješenja, ali ne mislim, ako budemo i išli ponovo na izbore da će to biti najveće zlo”, zaključio je nadbiskup Hranić.
  Govoreći o ovogodišnjem obilježavanju obljetnica biskupa Strossmayera đakovačko-osječki nadbiskup istaknuo je brojne znanstvene i druge skupove koji su pridonijeli još boljem upoznavanju njegova lika i djela, a kao jedan od značajnih pothvata naveo je izdavanje 4 sveska Strossmayerovih poslanica i govora koje je pripremio nadbiskup u miru Marin Srakić i koji predstavljaju dragocjen kapital za daljnje upoznavanje Strossmayera.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog