Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Do kraja 2018. cijena vode raste na 17 kuna

  Početak današnje 20. sjednice Gradskog vijeća bio je u znaku kraće rasprave o različitom tumačenju Poslovnika. Povod je bio pokušaj tajnika SDP-a da sjednicu snima, uz obrazloženje da je sjednica javna i da na to ima pravo, dok je gradonačelnik Zoran Vinković, pozivajući se na pozitivne propise, tvrdio da sjednicu mogu snimati samo za to registrirani mediji. Nakon kraće stanke SDP je odustao od prvotne namjere.

  matkov kamera vijece

  Središnja točka dnevnog reda bila je prezentacija Strateškog EU projekta razvoja vodno-komunalne infrastrukture Đakova koji se realizira u suradnji s Hrvatskim vodama, a koji, kako je to pojasnio voditelj Sektora Stjepan Kamber, “predstavlja usklađenje obveza za prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda, a unutar njega riješit će se i neke elemente pitanja vodoopskrbe”.
  “Nama je EU otvorena sve do 2023. godine da sve aspekte po pitanjima vodno-komunalne direktive uskladimo i iskoristimo financiranje iz EU fondova, a ovaj projekt se odnosi na sustav javne odvodnje i pročišćavanja”, pojasnio je Kamber uz napomenu da je krajnji rok za ovaj aglomeracijski sustav, odnosno stavljanje u funkciju pročišćavanje vode 31. 12. 2018.

  Ukupna vrijednost projekta je oko 200 milijuna eura, s tim da će EU financirati projekt s više od 70 posto sredstava, a ostalo je lokalna komponenta, odnosno država, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske vode putem svojih naknada za vode, a obaveza grada će biti oko 5 posto, odnosno između 5 i 8 milijuna.
  Kao najveće probleme u realizaciji navode se neriješeni imovinsko-pravni odnosi, a nakon prezentacije vijećnike je zanimalo kako će se taj projekt odraziti na cijenu vode koju će građani plaćati.
  “Bit će korekcije cijene koju će građani plaćati, ali će to svakako biti održiva cijena”, dodao je Kamber, dok je gradonačelnik kazao da to povećanje cijene usluge donosi i višu razinu standarda usluge.
  Što to konkretno znači kada je u pitanju buduća cijena koju će građani plaćati pitali smo Vladu Korena, direktora Đakovačkog vodovoda koji je investitor ovog projekta čija realizacija bi trebala krenuti sljedeće godine.
  “Jasno je da ovako skupi projekti iziskuju i dodatno financijsko opterećenje i za građane jer izgradnja nove kanalizacije košta, kao i pročišćavanje otpadnih voda, pa će ta cijena biti oko 4 kune viša u odnosu na postojeću cijenu i u konačnici, kada se sve završi iznosit će do 17 kuna maksimalno”, pojasnio je Koren uz napomenu da će do tog povećanja doći postupno, u skladu s realizacijom projekta, a dodao je i da Đakovčani sada plaćaju jednu od najnižih cijena vode. vijece vinkovic

  Na dnevnom redu 20. sjednice Gradskog vijeća bilo je još desetak točaka među kojima su i odluke o ugostiteljskoj djelatnosti, o prijenosu nekretnina, odnosno zemljišta u vlasništvo Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić za izgradnju Glazbene škole, a bilo je riječi i o Generalnom urbanističkom planu, o dopuni odluke o komunalnom otpadu, o stanju sustava Civilne zaštite, te o izvješću Organizacijskog odbora 49. Đakovačkih vezova.

  vijece

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog