Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hranić: “Katedrala je ogledalo njezina graditelja”

  Danas se nastavlja dvodnevni znanstveni skup o Strossmayeru čiji organizator je Katolički bogoslovni fakultet. Ugledni povjesničari i teolozi izložit će svoje radove o Strossmayeru i rješenju hrvatskog, odnosno slavenskog pitanja, o Strossmayeru i Istri i Dalmaciji, odnosu mađarskih suvremenika i mađarske historiografije prema Strossmayeru, njegovu poimanju preuređenja crkveno-pravnog stanja u Katoličkoj crkvi u BiH, te drugim temama.
  drugi dan Simpozij će završiti u 17 sati koncertom Hrvatskog baroknog ansambla u kripti đakovačke katedrale u kojoj je sinoć misnim slavljem obilježena 133. obljetnica njezine posvete.
  Misu je predvodio nadbiskup Đuro Hranić koji je istaknuo da je “katedrala koju nam je ostavio Strossmayer svojevrsno ogledalo njezina graditelja”.
  “Katedrala je i odraz političkog djelovanja te stavova biskupa Strossmayera. Biskup je bio uvjeren da hrvatski narod, i u tom okviru i on sam, njegova biskupija te katedrala, mogu i trebaju biti most prema drugim slavenskim narodima te da trebaju pomoći njihovo povezivanje i integraciju sa zapadnim dijelom Europe”, kazao je nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog