Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uključiti građane u kreiranje javnih politika

  Grad Đakovo priključio se projektu demokratizacije i ljudskih prava pod nazivom “Politea Đakovo” Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu, koji se financira iz sredstava fondova Europskog gospodarskog prostora i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Kraljevine Norveške.
  Cilj projekta je, kako ističe voditeljica Irena Gluhak, demokratizacija lokalne samouprave, odnosno uključivanje građana u donošenje odluka i kreiranje javnih politika na razne načine, a jedan od njih je i osnivanje radnih skupina u kojima bi bili predstavnici udruga, poduzeća, privatnog i javnog sektora i civilnog društva. Oni bi na vrijeme promišljali mjere i odluke za unapređenje nekakve javne politike, pojašnjava voditeljica ističući da se projekt temelji na četiri područja, odnosno četiri javne politike.
  Tako i Grad Đakovo osniva radne skupine za područje kulture i turizma, brige o djeci i mladima, lokalno gospodarstvo i poduzetništvo, te komunalno gospodarstvo i zaštita okoliša.
  Irena Gluhak Danas je održan sastanak za područje „kultura i turizam“, a okupio se veći broj predstavnika udruga, ustanova i organizacija iz tog segmenta koje imaju prigodu uključiti se u rad. Osnivanje te radne skupine najavljuje se za mjesec dana, a predviđeno je da svaka radna skupina nastavi funkcionirati i nakon što se projekt završi.
  Cilj projekta je i osposobljavanje lokalne samouprave i udruga za što kvalitetniju međusobnu komunikaciju, koja će biti proaktivna i konstruktivna, a Hrvatski institut za lokalnu samoupravu, dodaje Irena Gluhak, samo je arbitar u početnoj fazi.
  I pored početnog nepovjerenja, jedinice lokalne samouprave, ali i udruge, ipak prepoznaju krajnji cilj ovog projekta, a to je prepoznavanje zajedničkog interesa, ističe voditeljica.
  Radni sastanak za područje brige o djeci i mladima održat će se u utorak, 29. rujna u 11 sati u Gradskoj vijećnici, a termini za preostala dva područja bit će određeni naknadno.
  Uz Grad Đakovo, partneri u projektu su Udruga za mlade i Centar za razvoj i prosperitet.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog