Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prosvjetari odgovaraju na kritike: “Borimo se protiv podjela u društvu i tražimo jednako vrednovanje”

  U sjeni izbjegličke krize i zbivanja na hrvatsko-srpskoj granici protječe za danas najavljeni štrajk prosvjetara.
  Još uvijek je teško točno utvrditi koliko će se učitelja, nastavnika i profesora odazvati štrajku.
  Naime, Andrei Dorić, povjerenici Sindikata hrvatskih učitelja za Osječko-baranjsku županiju, tek pristižu podaci o odazivu na štrajk iz 73 podružnice. Prema dosad pristiglim podacima, odaziv je oko 80 posto, no pouzdani podaci za prvu smjenu znat će se nakon 10 sati, a za prvu nakon 14 sati, ističe županijska povjerenica.
  “Glavni razlog štrajka je podjela u sustavu, odnosno u državi na radnike i neradnike. Kada su uzimali 4, 8 i 10 posto uzeli su svima koji su imali taj dodatak na plaću, a sada su vratili samo zaposlenicima u zdravstvu i to su vratili kao “odgovornost službi”, a nama nisu vratili ništa, čime poručuju da smo mi neodgovorni, da naš posao ne vrijedi ništa”, pojašnjava županijska povjerenica Andrea Dorić.
  U Sindikatu hrvatskih učitelja ističu da je štrajk najavljen na vrijeme, te da nije bilo potrebe za zbunjenost učenika i roditelja u vezi dolaska na nastavu, a oni koji su došli u školu zbrinuti su, kažu, napominjući da je to bio posao ravnatelja.
  Prosvjetari su svjesni i kritika dijela javnosti koja im nije naklonjena, posebno u ovoj situaciji opće neimaštine, međutim, dodaju kako bi svatko trebao cijeniti svoj rad i sebe i ne dopustiti podjele u društvu.
  “To je ustvari najvažniji razlog, nemojte gledati 4 posto, tih 200 kuna, nego tu podjelu koju namjerno Vlada radi i borimo se protiv toga i tražimo da svi koji imamo visoku stručnu spremu budemo jednako vrednovani u društvu”, poručuje županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog