Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Forum žena SDP-a o nenasilju nad ženama

  U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, priopćenjem su se oglasile i članice Foruma žena đakovačkog SDP-a, navodeći kako se dugo godina obiteljsko nasilje smatralo „privatnim problemom“, no kroz zajedničko djelovanje nadležnih tijela, kao i civilne scene, ljudi su sve manje tolerantni prema takvom viđenju ozbiljnog društvenog problema.
  Iako se obiteljsko nasilje sve više prijavljuje, dobrim dijelom ono još uvijek ostaje skriveno te je teško utvrditi prave razmjere koje ima na žrtve, ali i na društvo u cjelini jer upravo neprijavljivanje nasilja perpetuira nasilje, kaže se u priopćenju uz napomenu da unatoč evidentiranom smanjenju počinjenja prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji , zabrinjava porast broja žrtava sa smrtnim ishodom.
  U prošloj godini počinjeno je 18 kaznenih djela ubojstava među bliskim osobama, od toga je 13 ubijenih žena.
  – Uza sve izazove s kojima se svakodnevno suočavamo kao žene, majke, radnice i političarke ili sve to zajedno, moramo biti svjesne da borba protiv nasilja nad ženama nikada ne završava. Nasilje nad ženama ne smijemo zanemariti čak ni kada se čini da je u padu, ističe se, među ostalim, u priopćenju đakovačkog Foruma žena SDP-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog