Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan borbe protiv nasilja nad ženama

  Danas se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama kao spomen na 22. rujna 1999. kada su na Općinskom sudu u Zagrebu ubijene tri žene tijekom brakorazvodne parnice.
  Hrvatski sabor proglasio je taj dan Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama 2004. godine
  Tim povodom oglasio se i Gradski odbor za ravnopravnost spolova upozoravajući da je u Hrvatskoj nasilje prema ženama, posebice fizičko, najčešće u obiteljskoj zajednici, koja bi za žene i djecu trebala biti najsigurnije okruženje.
  “Nasilje nad ženama događa se u raznim aspektima; od ženskog i obiteljskog pa do društvenog života. Ono obuhvaća narušavanje građanskih, kulturnih, ekonomskih, političkih i društvenih prava žena. Činjenica da je u Hrvatskoj svakih 15 minuta fizički zlostavljana po jedna žena, govori dovoljno o ozbiljnosti problema. Nasilnici su osobe svih profesija i socijalnih struktura, od intelektualaca, radnika do dobro situiranih građana i političara”, navodi se u priopćenju predsjednice Odbora Željke Begić Šimundić koja ističe da je građanska obaveza pridružiti se kampanji koja ne traži ništa drugo osim prava na život bez nasilja, promoviranja kulture nenasilja i međusobnog poštivanja spolova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog