Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srakić u Dragotinu: “Molitva je srž svake vjere”

  Blagdan je Velike Gospe – Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo kada se već tradicionalno rijeke hodočasnika slijevaju u marijanska svetišta. Tako je bilo i sinoć u Dragotinu gdje je svoje molitve Gospi uputio veliki broj vjernika.
  Veliki broj vjernika u Dragotinu A, upravo molitva bila je u središtu pozornosti propovijedi nadbiskupa u miru Marina Srakića koji je predvodio pontifikalnu misu u 22 sata.
  “Molitva je razgovor i sjedinjenje s Bogom, njome želimo izraziti svoju vjeru, ufanje i ljubav, poštovanje i usrdnost prema Bogu”, kazao je nadbiskup Srakić istaknuvši da je molitva srž svake vjere.
  “Dolazimo u marijanska svetišta, otvaramo svoje srce Mariji jer ne želimo biti otok. Čovjek nije otok, a kada napusti molitvu, tada ruši sve mostove, tada ruši sve veze s Bogom”, kazao je đakovačko-osječki nadbiskup u miru Srakić.
  Molimo ako želimo obnoviti sebe, svoju obitelj, Crkvu, narod i društvo, zasučimo rukave, sklopimo ruke i molimo, poručio je sinoć nadbiskup Srakić.
  Vjernici u Dragotinu “Sklopimo ruke i u velikim teškim trenucima, kao što su oni što smo ih proživljavali ovih dana kada je cijela vjernička nacija sklopila ruke za jednu obitelj, za jednu osobu. Molimo za velike nakane našega naroda, za velika nakane naše crkve, a isto tako, molimo i za one sitne male nakane naših obitelji, naših života, naših osoba”, poručio je nadbiskup Srakić.
  Sinoćnje misno slavlje završilo je procesijom sa svijećama, a svoje molitve sinoć je uputio i hodočasnik iz Donjih Andrijevaca koji već više od trideset godina hodočasti Gospi bos.
  hodocasnik iz Donjih Andrijevaca “Zbog svoje obitelji, svoga mira i zadovoljstva i radostan sam svaki put kad idem jer svaki put pronađem mir i radost, zaigra mi srce čim krenem od roditeljske kuće, pomolim se i ja sam dalje radostan, krunicu molim putem ,…”, pojašnjava.
  Proslava Velike Gospe nastavlja se danas. Središnje misno slavlje u Aljmašu, najpoznatijem slavonskom marijanskom svetištu, predvodi nadbiskup Đuro Hranić.
  slika na celu procesije Posljednje misno slavlje u Dragotinu je danas u 18 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog